Skip to main content

 

 

 

 

 

 

Geef een boost aan je Microsoft 365 kennis 

Reken op Xylos om je productiviteit een boost te geven tijdens de zomermaanden met de ‘Boek-een-coach’ actie. We stomen jou en/of je teamleden klaar om er in september weer fullspeed in te vliegen.  

Ons team van experten zoomt in op je Office vragen en zorgt er met gefocuste korte coachings- en trainingssessies voor dat je snel grote stappen vooruit zet. Investeer een halve dag en oogst een heel jaar lang het resultaat. Wij garanderen dat jij en de collega’s productiever en efficiënter uit de vakantieperiode komen.  

Maak snel je keuze uit onderstaand aanbod aan coaching sessies en boek jouw sessie op een dag die jou past! 

Boek je coaching sessie

Excel coaching

Excelleer in Excel 

Microsoft Excel is de meest gebruikte applicatie voor gegevensanalyse, rapportering van cijfers en visualisatie van data. Maar wist je dat de meeste Excelgebruikers slechts 10% van de mogelijkheden van deze populaire software werkelijk benutten? Dat gebrek aan kennis is niet alleen zonde, het werkt ook foute analyses in de hand.   Boek daarom je Excel coaching en optimaliseer je kennis! 

Je kan op twee manieren aan de slag: 

 • Je levert jouw Excel file aan en samen met de coach bekijk je de verbeterpunten 
 • Je geeft aan welke topics je beter wilt leren en daarrond bouwt de trainer een sessie voor jou. 

Office 365 coaching

Laat je inspireren door de mogelijkheden van M365

Je hebt toegang tot Microsoft 365 (de nieuwe naam voor Office 365) maar gebruikt vooral de applicaties waarmee je vertrouwd bent. Herkenbaar? Onze experten dompelen je onder in nieuwe mogelijkheden van het Microsoft 365 platform. De Xylos coach bekijkt samen met jou en je team welke toepassingen nuttig kunnen zijn en toont je hoe je die het slimst kan inzetten.

Tijdens onze sessies helpen we je graag verder met applicaties zoals:

 • OneDrive en SharePoint, ze maken je data beschikbaar op elk moment, op elke plek en op elk apparaat
 • Lists, om je data op een handige manier te verzamelen en te bewaren
 • Forms, voor het verzamelen van informatie via vragenlijsten
 • Bookings, voor het handig boeken en beheren van afspraken
 • Sway, om je nieuwsbrieven en andere interne communicatie makkelijk en mooi vorm te geven

Outlook coaching

Verhoog je efficiëntie in Outlook 

Een groot gedeelte van de werkdag wordt besteed aan beheerstaken.  Outlook is hiervoor – naast Teams – een belangrijke applicatie.  Outlook is de perfecte tool om aan Time Management te doen en stress te vermijden. 

Boek nu je coaching rond “Efficiënt e-mail management” en laat je gidsen door onze Outlook expert in het optimaal gebruik van Outlook. 

Welke topics kunnen aan bod komen? 

 • Hoe zorgen voor minder e-mailverkeer  
 • Betere planning van werk en vergaderingen 
 • Eenvormigheid in de structuur en het gebruik van Outlook 
 • Betere opvolging van actie-vragende e-mails 

Power BI coaching

Maak je data zichtbaar en interactief met Power BI.  

Onze Power BI experten helpen je graag verder met het ontwerpen en integreren van je rapporten in je digitale werkplek. We zetten samen met je team de eerste stappen met de tool of we begeleiden je in de volgende stappen die je kan zetten. 

PowerPoint coaching

Maak het verschil in PowerPoint 

Je hebt een goede basis van PowerPoint en slaagt er wel in om de bedrijfstemplate te gebruiken die beschikbaar is in je organisatie.  Toch ben je op zoek naar een manier om meer creativiteit in jouw presentaties te stoppen.  Herkenbaar? Laat je dan coachen door onze PowerPoint expert. 

Je kan op twee manieren aan de slag: 

 • Je stuurt vooraf je presentatie(s) door en tijdens de coaching sessie bekijk je samen met de expert wat de verbeterpunten zijn én hoe je ervoor kan zorgen dat je presentatie de nodige impact heeft. 
 • Je geeft aan welke topics je beter wilt leren en daarrond bouwt de trainer een sessie voor jou. 

Teams coaching

Vorm een echt team in Teams 

Teams is je nieuwe digitale werkplek met tal van voordelen om vlotter op een hybride manier met elkaar samen te werken. Het platform biedt ongelofelijk veel mogelijkheden op vlak van tijd en efficiëntie. Onze coach bekijkt samen met jou onderwerpen zoals: 

 • Het structureren en organiseren van je Team in Teams in kanalen en Apps 
 • Je teamoverleg optimaliseren door stil te staan bij de manier waarop je een verslag maakt en hoe je het overzicht houdt op de takenlijst die ontstaat tijdens het overleg 
 • Minder mailverkeer door de overstap te maken naar andere en efficiëntere vormen van communicatie 
 • Samenwerken in bestanden  

Change Management Coaching

Adoption lab voor leidinggevenden 

Je organisatie koos voor de samenwerkingstools van Microsoft 365. Een uitstekende keuze: ze zullen uw medewerkers helpen om vlotter en beter samen te werken. Maar wanneer het bij de aankoop van een softwarepakket blijft, riskeer je geen grote vooruitgang te zien. Elke tool, hoe effectief ook, zal onvoldoende renderen totdat deze volledig door je medewerkers is geadopteerd. Het is je misschien zelf al opgevallen dat de Microsoft 365 suite door bepaalde medewerkers, of binnen bepaalde teams, niet optimaal benut wordt. Of misschien heb je gemerkt dat de collega’s deze tools elk op hun eigen manier gebruiken.  

Vanuit het oogpunt van de gebruiker betekent het adopteren van een tool vooral het veranderen van zijn/haar gedrag, het veranderen van zijn/haar gebruikelijke manier van werken. Vaak gaat dit gepaard met een min of meer uitgesproken weerstand tegen verandering.  

Trainen alleen zal deze weerstand niet verminderen. Het beantwoorden van het “waarom”, het informeren vooraf, en gepersonaliseerde ondersteuning bieden tijdens het aanleren van nieuw gedrag, zijn allemaal aspecten die een impact zullen hebben op dit natuurlijke fenomeen van weerstand en op het adoptieniveau van Microsoft 365 binnen jouw organisatie.  

Onze experten helpen jouw organisatie om je medewerkers optimaal gebruik te laten maken van hun digitale werkplek. Wil je weten hoe wij de bredere adoptie van je tools realiseren? Wil je weten hoe onze Change Management expert je kan helpen om deze gebruikersadoptie te optimaliseren? Boek dan zeker deze coaching sessie! 

In de interactieve sessie “Adoption Lab for Team Leaders” inspireren we je over de volgende stappen die je kan nemen richting een digitale werkplek die rendeert. Deze interactieve sessie vertrekt vanuit de specifieke kenmerken van jouw team, jouw organisatie, haar activiteiten en haar visie. Na deze sessie heb je de acties klaar die je als teamleider kan ondernemen om de adoptie van Microsoft 365-tools binnen je team te vergroten. 

Maak kennis met je coaches

Renaud coach
RENAUD

Heeft een brede expertise rond user adoption. Hij is Prosci gecertifieerd, en tekent graag het kader uit waarbinnen gedragsverandering van eindgebruikers vlot kan gebeuren.

Felicia coach
FELICIA

Is een gedreven en enthousiaste Digital Coach. Ze weet als geen ander mensen te inspireren en warm te maken voor nieuwe applicaties. 

Frank coach
FRANK

Is een sterk analytische persoon met focus op het realiseren van efficiëntie en procesverbetering. Zijn domeinen zijn dan ook Power BI en Excel.

Justine coach
JUSTINE

Is gecertifieerde Prosci-practitioner en hanteert de ADKAR methodologie in al haar Change projecten zoals veranderingsprojecten rond Microsoft 365.

Kurt Coach
KURT

Heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het coachen van eindgebruikers in Office 365. Zijn pragmatische en inspirerende aanpak heeft al veel cursisten een ‘aha’ moment bezorgd.

Luc coach
LUC

Heeft sterke didactische vaardigheden die hij graag inzet voor al je vragen rond Microsoft 365.