Skip to main content

Als projectcoördinator voor de open opleidingen bij Xylos is het mijn taak om verschillende collega’s van lopende acties en projecten op de hoogte te houden. Daarom maakte ik net naar goede gewoonte mijn mailtje met de stand van zaken op. Maar ik weet nu al dat ik tegen het einde van de week weer iets nieuws te melden heb. Is nu dan wel het beste moment om mijn e-mail met updates te sturen? Onze inboxen zitten al vol genoeg, dus ik probeer mijn eigen mailverkeer zo goed mogelijk te beperken.

Gelukkig heeft Outlook een handige functie: de uitsteloptie. Zo kan je je mailtje al opstellen, inplannen én nog aanpassen als je aan nog iets denkt. Hoe vraag je?

  • Ga naar “Opties/Options” en klik op “Bezorging uitstellen/Delay delivery”.
  • Vink “Niet bezorgen vóór/Do not deliver before” aan en selecteer datum en uur.
  • Klik op “Verzenden/Send”. Geen stress, je e-mail gaat pas buiten op het moment dat jij hebt ingesteld. Handig toch?
  • Wil je nog iets aanpassen? Je vindt je e-mail in je Postvak UIT. Klik hem open, laat je tekstueel gaan en klik weer op “Verzenden/Send”.

Meer leren over slim werken met Outlook? Check dan deze blogpost of schrijf je in voor één van onze Outlook-opleidingen.

Tot de volgende tip!

 

Leave a Reply