Skip to main content

Binnen (of buiten) je bedrijf zijn er gegarandeerd een aantal personen waar je vaker mee communiceert dan met anderen. Of het nu via e-mail, Skype of een andere communicatietool is. Je wil die personen dan natuurlijk niet elke keer opnieuw moeten opzoeken. Zet je hen gewoon tussen je favorieten? Dat is één optie. Maar ik ken een snellere manier om je favoriete ontvangers te contacteren.

Misschien heb je ze al eens zien staan, die twee mannetjes rechts onderaan in je takenbalk (let op: bij Windows 10). Dat is het icoon van Microsoft People (of Microsoft Personen). Via die applicatie kan je eender wie op je takenbalk vastpinnen. Hoe je dat doet? Simpel.

  1. Klik rechts onderaan in je takenbalk op het People icoontje.
  2. Je krijgt automatisch een lijst met suggesties. Daar staan heel waarschijnlijk de personen die je zoekt al in. Maar je kan ook zelf personen opzoeken door op Find and pin contacts te klikken. Klik op de gewenste persoon. Je zal zien dat die meteen links van het icoon in je takenbalk verschijnt.

Je kan een persoon uiteraard ook weer van je takenbalk verwijderen. Dat doe je zo:

  1. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van de persoon in kwestie en daarna op Unpin from taskbar.
  2. Je kan ook het volledige People icoon van je takenbalk laten verdwijnen. Klik met je rechtermuisknop op de takenbalk en vervolgens op instellingen. Onder People vind je “Show contacts on the task bar”. Vink dat uit en je zal zien dat de twee mannetjes verdwenen zijn.

Wil je nog meer tips ontdekken? Volg dan zeker één van onze open opleidingen.

 

Leave a Reply