Skip to main content

SD Worx medewerkers snel mee met Teams telefonie dankzij gerichte opleidingen 

sdworx

De toonaangevende Europese HR-dienstenleverancier SD Worx deed een beroep op het ervaren opleidingsteam van Xylos om over te schakelen van Skype for Business naar de Teams telefonie-omgeving 

Het opleidingstraject rond Teams calls had betrekking op 1000 medewerkers, verspreid over verschillende landen. Xylos zorgde voor remote opleidingen in meerdere talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels). De trainingen waren kort en krachtig, met focus op efficiëntieverhoging en kennismaking met minder gekende telefonie features van Teams zoals geavanceerde voicemail-instellingen, de doorschakelmogelijkheden en groepstelefonie.  

De betrokken Xylos-trainers werkten nauw samen met de IT- en opleidingsverantwoordelijken bij SD Worx voor het vormgeven van de inhoud. Onze trainers gaven de opleidingen ook vanuit de SD Worx-omgeving, zodat de opleidingen voor de deelnemers heel vertrouwd aanvoelden. 

Om de administratie rond het beheer van dit opleidingstraject in goede banen te leiden, rekende SD Worx ook op Xylos. Onze projectcoördinatoren zetten een online portaal op waar de medewerkers alle opleidingen konden terugvinden en zich vlot konden inschrijven. Het portaal maakte het mogelijk om een boeking te annuleren of te verplaatsen. Verder zorgde het systeem dat opleidingen die volzet waren, automatisch verdwenen van het scherm. SD Worx had toegang tot het boekingsportaal en kon dus perfect de stand van zaken opvolgen en rapporten trekken over alle opleidingen heen. 

Op basis van de inschrijvingen startte twee weken voor elke opleiding ook een automatische workflow op. Die stuurde alle deelnemers en de betrokken trainer een Outlook uitnodiging met de link naar de Teams trainingssessie.   

In het totaal organiseerden we zo 50 opleidingen, telkens voor 20 à 25 deelnemers.  

“De samenwerking met Xylos verliep erg vlot.  Er was een heel goede communicatie met het projectteam en de trainers.  We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van dit project’, aldus Christophe Duez, Product Manager Workplace Services bij SD Worx. 

Wil je ook je medewerkers snel mee krijgen in Teams telefonie? Contacteer ons