Skip to main content

Proximus surft op de meerwaarde van Microsoft 365 met Digital Coaching van Xylos 

Proximus

Op de Proximus-werkvloer speelt Microsoft 365 een cruciale rol. Documenten opmaken, flexibel vergaderen, efficiënt samenwerken: daarvoor rekenen de Proximus-medewerkers allemaal op de Office 365 apps. Maar Proximus zou Proximus niet zijn als het niet op zoek ging naar nog beter. Wat als de mensen bij Proximus (pro)actief de nieuwste ontwikkelingen en nieuwe toepassingen zouden benutten? Die vraag stelde het Proximus-management zich. Het antwoord? Dat vonden ze bij Xylos en onze gepersonaliseerde Digital Coaching service 

Magali Vekemans, Talent & Learning Manager bij Proximus schreef samen collega Ann Rongy, HR Assistant en de Digital Coaches een succesverhaal.

Proximus surft op de meerwaarde Microsoft 365 met Digital Coaching van Xylos

Digital Coaches: eerste hulp bij Microsoft 365 vragen 

De Digital Coaches, werden bij Proximus omgedoopt tot: Dr Digitals. Want dokters, dat zijn behulpzame experten. Dankzij hun knowhow van Microsoft 365-applicaties leren de dokters van dienst Proximus-medewerkers niet alleen nuttige tools kennen. Ze leren hen die ook efficiënt gebruiken. Hoe? Via workshops, inspiratiesessies, coachings én een uitgebreid aanbod aan opleidingen dat Proximus voorziet. Om de cirkel helemaal 360° rond te maken koos Proximus ook voor OASE. Dit altijd toegankelijke digitale adoptieplatform van Xylos biedt meer dan 1000 video’s en ook animaties, tips en webinars rond Microsoft 365. Een medicijn dat aanslaat. 

Dr Digitals van wacht 

Met een team van vijf vaste trainers, spelen de Dr Digitals in op de noden van de Proximus-medewerkers. Zij zorgen ervoor dat iedereen de kans krijgt om zowel hun vaardigheden met de Microsoft 365 applicaties aan te scherpen, als individueel bijgestaan te worden met persoonlijk advies. Dankzij de toegankelijkheid en beschikbaarheid van deze Dr Digitals (via mail, via Teams, via telefoon,…) is de drempel om vragen te stellen en iets nieuw bij te leren laag, ongeacht de kennisniveaus van gebruikers.  

De Dr Digitals organiseren elke dag twee workshops of inspiratiesessies van telkens twee uur, eentje in het Frans en eentje in het Nederlands zodat iedereen in zijn/haar eigen taal kan bijleren. Het onderwerp van de sessies speelt in op wat er in de organisatie speelt: werk efficiënter met je mailbox, ga ergonomischer om met Windows 10, welke app gebruik je wanneer voor agenda- en taakbeheer, enzovoort. 

(Samen)werken in de cloud 

De Digital Coaches zijn eerst begonnen met uitgebreide en praktijkgerichte sessies rond OneDrive om het ‘werken in de cloud’ te verhogen. En met succes!
In 2020 startte Proximus met de integratie van Teams en speelden de Dr Digitals een cruciale rol in het adoptie-traject.  

We hebben gekozen voor een gefaseerde implementatie van Teams en in samenwerking met ons interne IT Departement hebben de Dr Digitals in elke fase aangepaste opleidingen georganiseerd die afgestemd waren op onze organisatie en de noden van onze mensen”, vertelt Magali Vekemans. 

Digital Coach service: service op maat van jouw organisatie 

Dat is het mooie aan de Digital Coaching service. De coaches van Xylos integreren zich volledig bij Proximus, werken binnen onze omgeving met hun persoonlijke Proximus-account. Dit wil zeggen dat alle sessies volledig afgestemd zijn op onze systemen en inspelen op de kwaaltjes waar onze medewerkers tegen aanlopen.  De coaches spreken dezelfde taal als onze mensen”, vervolgt de Talent & Learning Manager.  

Naast de vaste workshops en inspiratiesessies, kunnen de medewerkers de Dr Digitals contacteren voor individuele coaching en advies.
Hier hebben we een enorme toename gemerkt nadat we afgelopen jaren zo veel van thuis uit werkten”, aldus Magali. “Dr Digital was er voor onze mensen en dat zagen we ook in de evaluaties! Het feit dat je snel en gericht een antwoord kan krijgen op jouw specifieke vragen geeft een enorme tijdswinst en comfort.  

De Dr Digitals houden rekening met wie jij bent, wat jij doet en wat jij nodig hebt om jou persoonlijk te verrijken met tips en tricks. Collega’s die merken dat een duidelijke uitleg over een functie in Excel zoals de VLOOKUP of de nieuwe XLOOKUP, hen verschillende uren werk per week kan uitsparen, dat is goud waard! 

Ook teamleaders vinden soelaas 

Ook de teamleaders ontdekten al snel de meerwaarde van de Digital Coaches.  Ze nodigden de Dr Digitals uit in hun teamvergaderingen om een training te geven die volledig afgestemd is op hun werkomgeving. Een nieuw team in Teams aanmaken? Geen probleem! Brainstorm even met de Dr Digital over de structuur en etiquette van communicatie. Plan vervolgens een training in voor jouw team en je hebt een performante samenwerkingsomgeving waar iedereen zich comfortabel in voelt.  

Laat je inspireren door de Digital Coach service  

Ook jouw organisatie kan een beroep doen op de Xylos digital coaches! Contacteer ons via saleslearning@xylos.com voor een vrijblijvende afspraak.