Skip to main content

Partena & Parentia medewerkers migreren naar de Cloud met ‘1 workplaceroadshows  

Partena logo

Overschakelen naar de Cloud met Microsoft 365 en de Citrix-omgeving afbouwen, dat waren de doelen van het ‘1 workplaceproject bij Partena/Parentia. Via roadshows wilden Partena en Parentia alle medewerkers informeren over en begeleiden met de nieuwe manier van werken. Ze deden daarvoor graag een beroep op Xylos, ze hadden immers al goede ervaringen met onze Learning experten via Digital Coaching. 

Partena case

De ‘1 workplace’ roadshows hadden twee doelen: 

  • Medewerkers goed informeren én enthousiasmeren over de nieuwe mogelijkheden die het ‘1 workplace’ project voor ogen had. 
  • Medewerkers wegwijs maken op hun nieuwe laptop. De aanwezige trainers zorgden ervoor dat specifieke settings als taal, printers en shortcuts meteen juist ingesteld werden. 

De roadshows waren een daverend succes:

Onze Xylos trainers gaven twee demosessies per dag, telkens in een andere vestiging, verspreid over gans België, zowel in het Nederlands als in het Frans. Concreet toonden we aan de medewerkers hoe samenwerken via de cloud voortaan zou werken. Wat doe je bijvoorbeeld met persoonlijke documenten, hoe werk je samen met je collega’s en waar plaats je informatie die voor het hele bedrijf interessant is? 

Verder lichtte de trainer toe wat medewerkers mochten verwachten van het afbouwen van het Citrix-omgeving, zoals een vlottere telefonie-ervaring en sneller surfen op het web. Ook voor de IT-afdeling waren er heel wat voordelen, bijvoorbeeld het eenvoudiger beheren van de werkplekken en applicaties. 

Kurt, één van de betrokken trainers, vatte het project als volgt samen: 

“Ik heb maar liefst 47 demo’s gegeven over ‘1 workplace’. Ik leerde dus ongeveer 700 Partena-medewerkers kennen. De positieve ingesteldheid om de nieuwe manier van werken te omarmen viel mij meteen op. Dat maakte mijn job als trainer enorm aangenaam.” 

Ook Partena/Parentia blikt tevreden terug op het project:  

“Mede door het enthousiasme van Xylos hadden wij direct een goed gevoel bij dit project. Het was duidelijk dat zij een partner waren om dit verhaal tot een goed einde te brengen. Onze vooropgestelde planning werd mits kleine aanpassingen volledig gerespecteerd, dankzij hun flexibiliteit. Over gans België meer dan 1400 medewerkers informeren op 3 maanden tijd… niet vanzelfsprekend. Maar telkens bedankten onze medewerkers na de roadshows de Xylos coaches omwille van hun professionaliteit, hun aanpak met een kwinkslag, de heldere en begrijpbare presentatie en hun geduld tijdens de hands-on demo.“ 

Giovanni Praet – Project Manager Partena/Parentia 

Ook een opleidingstraject in het verschiet?

Ook jouw organisatie kan een beroep doen op de Xylos opleidingsdiensten! Contacteer ons via saleslearning@xylos.com voor een vrijblijvende afspraak.