Skip to main content

Dankzij blended leertraject scherpen Securitas-managers wereldwijd hun technologische kennis aan

Blended opleidingsprogramma van Securitas Aviation brengt ervaren deelnemers van over de hele wereld samen.

Om zijn branch managers, product managers en country managers inzicht te geven in het technologische ecosysteem van de luchthaven, besliste beveiligingsfirma Securitas Aviation om een aangepast blended opleidingsprogramma te voorzien. NEO Learning, het e-learningmerk van Xylos, analyseerde deze behoefte en implementeerde een oplossing op maat die uitmondde in een uitgebreid blended leertraject: Securitas Aviation Solution Management Training (SASMT). “Dankzij dit project scherpen onze managers hun gevoel voor ondernemerschap, hun enthousiasme om oplossingen te verkopen én hun expertise aan”, zegt Sylvie Maes, Project Manager bij Securitas Aviation.

De luchtvaartsector is aan een stevige opmars bezig. En zo ook de technologieën die je er op de werkvloer vindt. Denk maar aan IoT, robotica, de nieuwste automatiseringsprocessen en data analytics die steevast hun stempel drukken op het huidige businessmodel. “Als technology integrator willen wij daarop inspelen door geïntegreerde en kostenbesparende oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Zo blijven zij altijd dat stapje voor in die snel veranderende markt. Om onze commerciële managers alvast de nodige kennis mee te geven, zetten we samen met NEO Learning een intensief opleidingstraject op poten”, vertelt Sylvie Maes, Project Manager bij Securitas Aviation.

Van Zuid-Amerika tot Australië

Zuid-Amerika, Europa, Australië: de internationale filialen van Securitas Aviation brengen ervaren deelnemers van over de hele wereld samen. En dat maakt het project zo complex, maar geweldig tegelijkertijd. “Het traject vergt veel organisatievermogen omdat we werknemers vanuit maar liefst 34 landen laten samenwerken. Maar ondanks de verschillende tijdzones proberen we elke cultuur te betrekken in het verhaal. Door in groepjes samen te werken met werknemers vanuit andere landen krijgen onze managers immers de kans om hun communicatie- en leiderschapsvaardigheden verder te ontplooien. Bovendien werken we zeer sterk op de verdere ontwikkeling van hun expertise in domeinen zoals Aviation Technology, Finance en Sales”, legt Sylvie uit. “Als kers op de taart leren ze out-of-the-box te denken in een luchtvaartomgeving.”

22

deelnemers ronden eind maart 2020 hun SASMT af

6

maanden neemt de Management Training in beslag

34

de deelnemers zijn afkomstig uit maar liefst 34 landen

Business case als kers op de taart

Elk traject vangt aan met telkens 12 werknemers, die via enkele inspirerende online sessies heel wat leermateriaal en modules verwerken. “Per module krijgen onze deelnemers een taak toegewezen. De nodige kennis om de taak uit te voeren doen ze op tijdens de online sessies. Het voordeel van dit voortraject is dat onze collega’s kunnen participeren waar ze willen en vooral wanneer ze willen”, gaat Sylvie verder. “Na tien weken komen ze dan samen voor een face-to-face sessie in Brussel waarin we specifieke onderwerpen, zoals financiën, doornemen die te complex zijn om via e-learning onder de knie te krijgen. Tijdens het tweede deel van het project werkt elke deelnemer samen met vijf teamgenoten een volledige business case uit die door een panel van experts wordt beoordeeld. Scoort het team meer dan 70% op zijn volledig traject? Dan zijn de teamleden geslaagd en nemen ze hun business case mee naar huis. In hun eigen regio gaan ze dan op zoek naar mogelijkheden om deze case op korte of middellange termijn te implementeren bij de klant. Zo bepalen zij het tempo voor innovatieve oplossingen en maken ze hun vernieuwingen bekend ”, gaat Sylvie verder.

NEO luistert

Securitas Aviation Solution Management Training (SASMT) is een succes. “En dat hebben we zeker te danken aan NEO Learning. De consultants begrepen onze noden en speelden daar heel goed op in. Samen herstructureerden we de inhoud, waarbij NEO Learning steeds de scope en didactische aanpak bewaakte. Vaak stappen bedrijven na een eerste gesprek weg met je wensen, om je vervolgens een product voor te schotelen dat de bal volledig misslaat. Dat was bij NEO zeker niet het geval. De combinatie van hun expertise en die van ons vormde het basisingrediënt van een succesvol project”, geeft Sylvie aan.

“De combinatie van de NEO-expertise en die van ons vormde het basisingrediënt van een succesvol project.”

Sylvie Maes, Project Manager bij Securitas Aviation