Skip to main content

Teams is beschikbaar op 3 manieren: je kan Teams installeren op je pc.  Een tweede manier is om naar www.office.com te surfen en je daar aan te melden op je O365 account. En daar ga je dan de webapplicatie Teams terugvinden. Een derde manier is om de app te installeren op je smartphone of tablet.

Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen bijvoorbeeld de geïnstalleerde Teams op jouw pc en de online webapplicatie Teams?

Gelukkig is hier het antwoord : weinig tot geen.

Het is de bedoeling van Microsoft om in de toekomst meer en meer de online applicaties van alle opties te voorzien die een desktop applicatie te bieden heeft en bij Teams is dat al heel goed gelukt.

Bij Teams zit het enige verschil in de Teams vergaderingen.  In de online versie zal je jouw achtergrondscherm niet kunnen aanpassen bij gebruik van video. Ook ga je beperktere opties hebben bij het delen van je scherm. Bij de online webversie van Teams kan je enkel een PowerPoint of Whiteboard delen terwijl bij je de desktop versie ook jouw desktop of window kan delen.

Verder gaan de applicaties er nagenoeg identiek uitzien, wat de gebruiksvriendelijkheid alleen maar ten goede kan komen.

 

Leave a Reply