Skip to main content

We doen al meer dan een jaar aan thuiswerk. Corona-moeheid is inmiddels onvermijdelijk. Weet jij hoe het met je team gesteld is? Hoe zit het met jezelf en je relatie met het team? Om als (people) manager alles gebolwerkt te krijgen is er nu My Analytics Insights van Microsoft 365: een ultra-tijdsefficiënte oplossing die je duidelijke inzichten geeft in je relaties met teamleden. De MyAnalytics leadership-pagina helpt je productiviteit, betrokkenheid en welzijn op te volgen. Zo stuur je snel bij waar nodig.

3 troeven van MyAnalytics voor leidinggevenden

Voorzie focustijd

Je agenda beheren als manager is een hele uitdaging. Je zit om de haverklap in meetings, je moet belangrijke mails beantwoorden, lege slots in je agenda worden voor je het weet weer ingeboekt en de klok…? Die tikt gewoon door. Aan jou om met alles klaar te zijn op het einde van de werkdag.

Gelukkig sta je daar met MyAnalytics niet langer alleen voor. Wanneer in jouw agenda gedurende minstens twee uur geen meetings staan merkt MyAnalytics dat op en stelt de tool je voor om focustijd te blokkeren. Je creëert tijd voor jezelf om de concentratie en efficiëntie terug te vinden waarmee je taken werkelijk afvinkt. Chats en calls? Die worden voor jou even afgeblokt.

Tip: respecteer de focustijd en vermijd ook veeleisende vergaderingen vlak voor of na deze focustijd!

Blijf betrokken met jouw Team

Online raakt iedereen sneller afgezonderd van collega’s. Probeer zo maar eens een team te leiden.  Wel, het is niet onmogelijk. Plan regelmatig een 1-op-1-gesprek  in met je medewerkers. Zo creëer je toenadering en blijf je hen coachen en helpen om de vaardigheden op te bouwen die ze nodig hebben.

MyAnalytics Insights biedt je een duidelijk overzicht van je 1-op-1-gesprekken (van minstens 30 minuten) tijdens de laatste 4 weken. Daarnaast laat de tool ook weten met wie je dringend contact moet opnemen en zoekt hij automatisch in de agenda’s naar ieders beschikbaarheden.

Tip: doe regelmatig een check-in met je medewerkers. Online werken vergroot de afstand. Praat daarom zeker ook eens over niet-werk gerelateerde topics. Dat doe je op kantoor immers ongetwijfeld ook.

 

Invloed van je stille uren

‘Stille uren’ is de tijd die je spendeert aan dingen als e-mail, chat, vergaderingen en gesprekken, die je normale dagelijkse werktijd met meer dan een uur overschrijdt. Kortom: overuren. Remote werken maakt werk en privé scheiden moeilijker. De klok hou je vast minder in het oog “want je bent toch al thuis.”

Zorg ervoor dat je werk en privé in balans blijven. Dat is belangrijk voor jezelf natuurlijk, maar ook je teamleden. Jouw stille uren hebben invloed op je teamleden. Microsoft heeft in een onderzoek aangetoond dat wanneer jij als manager een uur langer na de werktijden blijft werken, je medewerkers ook 20 minuten langer werken dan nodig. Je geeft hen het gevoel dat zij ook online moeten zijn. Daardoor slagen medewerkers er vaak minder goed in zich mentaal los te koppelen met alle gevolgen van dien.

Tip: kies je toch om tijdens de stille uren te werken, kies er dan voor om je mails naar teamleden uit te stellen tot de normale werkuren. Zo worden ze niet gestoord na de normale werktijd en vermijd je hen een door-het-werk-gevangen gevoel te geven. Je automatiseert dit in Outlook Desktop door ‘Insights panel’ te activeren. Dat doe je onder de knop ‘Home’ – ‘Insights’. Vervolgens zet je de optie aan.

Let op: het is mogelijk dat je de ‘Insights add-inn’ niet hebt. Neem in dat geval contact op met je IT afdeling.

 

Wens je meer info rond MyAnalytics? Contacteer ons dan via ictlearning@xylos.com of +32 2 264 13 20.

Leave a Reply