Skip to main content

Onlangs gaven we je drie tips voor efficiënt mail- en agendabeheer met Outlook. Klaar voor meer? Lees dan zeker even verder…

1: Van een bericht een afspraak maken

Je hebt een uitnodiging ontvangen voor een opleiding met alle nodige details in de e-mail. Hoe kun je deze info makkelijk recupereren? Door van het bericht een afspraak te maken!

Hoe? Klik en verplaats het bericht naar het icoon Agenda (onderaan links). Rest er je alleen nog de datum en het uur te checken en te bevestigen.

2: De opvolging van een bericht verzekeren

Je hebt een belangrijk bericht ontvangen, maar hebt geen tijd om dit onmiddellijk te bekijken of het bericht moet niet meteen behandeld worden? Hoe zorg je ervoor dat je het niet vergeet? Gebruik een vlaggetje!

Klik op de grijze vlag aan de rechterkant van het bericht om het vandaag nog op te volgen of klik op de rechtermuisknop voor meer opties en om de herinnering in te stellen. De aangeduide items verschijnen in de Agenda en onder Taken.

3: Automatisch e-mails sluiten nadat je ze beantwoord hebt

Nadat je een mail beantwoord hebt, zie je dat het oorspronkelijke bericht nog steeds open staat. Hoe kun je het automatisch sluiten? Pas de optie aan!

Klik op Bestand/Opties/E-mail. Onder Antwoorden en doorgestuurde berichten vink je het vakje “Oorspronkelijke bericht sluiten bij beantwoorden en doorsturen” aan.

Nog één extra tip: Scherp je kennis aan tijdens onze Outlook-opleidingen. Ze vinden regelmatig plaats in onze vestigingen te Brussel en Antwerpen. Ook voor een cursus op maat kan je bij ons terecht.

 

 

Leave a Reply