Skip to main content

Beste bloglezer

Speciaal voor jou heb ik vijf Skype for business-tips op een rijtje gezet. In dit bericht vind je mijn derde tip over hoe je je scherm kan delen. De andere vier vind je hier:

Wat Skype zo uniek maakt, is de gebruiksvriendelijke functionaliteit om je scherm of zelfs een specifiek scherm of programma met een collega of tijdens een vergadering te delen.

Hier zet ik even de mogelijkheden in een handig overzicht.

Tijdens een gesprek of Skype-vergadering zie je steeds een blauwe knop met een tv-scherm onderaan. Als je daarop klikt, krijg je de volgende opties te zien:

Beeldscherm delen

Dit is een optie om je volledige scherm te delen. De andere deelnemers kunnen alles mee volgen wat je aan het doen bent op je scherm. Dat is handig wanneer je verschillende applicaties wil laten zien of gebruikt.

Let op! Zorg er op zo’n momenten zeker voor dat er geen confidentiële informatie open staat.

De ontvanger kan op een knop drukken om jouw scherm over te nemen: “Request Control”. Wanneer iemand daarop klikt, krijg je de volgende melding:

Als je hier op “Ja” klikt, zal de andere persoon jouw scherm overnemen en dus ook handelingen op jouw scherm kunnen doen. Dat wordt vaak gebruikt in supportomgevingen om zo iets aan iemand te kunnen tonen (hoe een programma werkt of dergelijke).

Je kan ook steeds zien welk scherm de andere partij ziet door een gele lijn die dat aanduidt.

Om te stoppen met delen klik je in de balk bovenaan op “Give control” en vervolgens op “Take back Control” (1).

Om het delen van je scherm te stoppen klik je op “Stop Sharing” (2).

Een venster delen

Idem als de vorige optie, alleen kan je hier kiezen welke applicaties je wil laten zien. Je krijgt eerst volgend scherm te zien:

Hier klik je aan welke applicaties je wil delen en dan klik je op “Delen”. De ontvanger ziet op zijn scherm enkel de applicatie verschijnen die jij op dat moment open hebt staan. Je kan hen ook de controle van je scherm laten overnemen maar dat is dan enkel voor die applicaties die jij hebt bepaald en op die moment hebt openstaan!

De manier om terug de controle te nemen lijkt op die van het delen van je desktop.

PowerPoint-bestanden delen

Als je hierop klikt, opent het systeem je Windows Verkenner om zo een PowerPoint-bestand te kunnen aanduiden. Vervolgens gaat Skype het bestand openen en onmiddellijk delen.

De deelnemers kunnen steeds de presentatie overnemen, alsook hebben ze controle over de slides om ze in privémodus te kunnen bekijken.

Let op! De notities in je PowerPoint zijn ook zichtbaar voor de anderen!

Wederom “Stop Sharing” klikken om het delen te stoppen.

Bijlagen toevoegen

Hiermee stuur je bestanden door naar je contacten. Soms wordt deze optie afgezet door de bedrijfspolicy.

Gedeelde notities en Mijn notities

Hier kun je notities via OneNote delen tijdens de Skype-vergadering of gewoon je eigen notities erbij halen.

Meer…

Hiermee krijg je dit scherm:

Je vindt hierover meer info in een andere blogpost.

Inhoud beheren

Als je tijdens de vergadering al verschillende dingen gedeeld hebt, kan je altijd al deze zaken bekijken via “Inhoud beheren”. Hier zijn per content opties voorzien om bijvoorbeeld opnieuw iets te delen of net niet.

En zo hebben we alle opties bekeken die je kan gebruiken tijdens een Skype gesprek.

 

Leave a Reply