Skip to main content

Met het webonderdeel Hero kan je je SharePoint-site visueel extra aantrekkelijk maken en zo aandacht naar bepaalde delen trekken. Het is standaard onderdeel van communicatiesites, maar je kan het even goed aan andere pagina’s toevoegen.

Wat kan je precies met Hero doen? Je kan tot vijf items in de spotlight zetten door leuke afbeeldingen, tekst en koppelingen te gebruiken. In deze blogpost leer je hoe je Hero kan toevoegen en aanpassen.

Opgelet! Om pagina’s te creëren of bewerken, moet je de juiste machtigingen hebben. Als je eigenaar bent, maar geen pagina kan toevoegen, is deze functie mogelijk uitgeschakeld door de beheerder.

Welke mogelijkheden biedt Hero op je communicatiesite?

Wanneer je een communicatiesite maakt, wordt het webonderdeel Hero standaard in de pagina opgenomen. De standaardafbeelding, tekst en koppelingen die je wijzigt, worden automatisch ingevuld met afbeeldingen, tekst, pagina’s, koppelingen of documenten.

Als je Onderwerp selecteert voor het gewenste type communicatiesite, bestaat de standaard-Hero-indeling uit vijf tegels die naast elkaar worden weergegeven (die je kan wijzigen naar één tot vijf tegels):

Als je Showcase selecteert voor het gewenste type communicatiesite, is de standaard-Hero-indeling een verticale indeling met drie lagen (die je kan wijzigen naar één tot vijf lagen):

Je kan de indeling van het webonderdeel Hero wijzigen naar een raster met verticale lagen met de knop Webonderdeel bewerken [Knop Webonderdeel bewerken] en je kan de koppelingen, afbeeldingen en tekst voor elke tegel of laag wijzigen met de knop Details bewerken [Details bewerken] voor elke tegel of laag.

Knop Webonderdeel bewerken

2. Knop Details bewerken

Hoe wijzig je de indeling van het webonderdeel Hero?

Zorg dat je in bewerkingsmodus staat (klik rechtsboven op Bewerken).
Klik links op de knop Webonderdeel bewerken [Knop Webonderdeel bewerken] en selecteer de gewenste indeling.

Hoe plaats je webonderdeel Hero in één kolom?

Het webonderdeel Hero is ontworpen voor een weergave over de volle breedte van de pagina. Als je liever niet de volledige breedte gebruikt, kan je die wijzigen naar een kolom die smaller is.

 1. Zorg dat je in bewerkingsmodus staat (klik rechtsboven op Bewerken).
 2. Beweeg de muisaanwijzer net boven het webonderdeel Hero en klik op de omcirkelde + links van het webonderdeel
 3. Selecteer Eén kolom onder Sectie-indeling.

 1. Aan de linkerkant van het webonderdeel, gebruik je de knop Webonderdeel verplaatsen om het webonderdeel Hero naar de kolom te slepen die je zojuist hebt toegevoegd.

Hoe voeg je een leeg webonderdeel Hero toe aan een pagina?

Je kan een Hero-webonderdeel aan een pagina op een team site of een communicatie site toevoegen.

 1. Zorg dat je in bewerkingsmodus staat.
 2. Als je de muisaanwijzer boven of onder een bestaand webonderdeel op de pagina plaatst, zie je een lijn met een omcirkelde +, zoals deze:

 1. Klik op + en kies het webonderdeel Hero.

 1. Klik op de knop Bewerken [Knop Webonderdeel bewerken] van het webonderdeel en selecteer het gewenste type indeling.
 2. Klik op Koppeling selecteren voor elke tegel die je wil wijzigen.
 3. Voor elke tegel in de werkset klik je op Selecteren en kan je de locaties kiezen van waaruit je je koppeling wilt ophalen.
 4. Selecteer je afbeelding, pagina of document en klik op Openen.
 5. In de werkset, onder Afbeelding, selecteer je de optie Aangepaste afbeelding of Alleen kleur. Met de optie Automatisch geselecteerd wordt er automatisch een afbeelding geselecteerd vanaf de pagina of het document waarnaar je een koppeling maakt, indien beschikbaar. Alleen kleur is alleen beschikbaar voor de indeling tegels, en de kleur komt overeen met de kleur van het thema van je site.
 6. Typ alternatieve tekst voor de afbeelding.
 7. Onder Opties kan je nog bijkomende instellingen definiëren.

Leave a Reply