Skip to main content

Voldoende en heldere communicatie is enorm belangrijk. Je wil natuurlijk dat je collega’s op de hoogte blijven. Dat kan je doen via nieuwsberichten die je eventueel voorziet van afbeeldingen, foto’s en de nodige opmaak.

Waar worden nieuwsberichten weergegeven?

Je vindt nieuwsberichten terug op de startpagina van SharePoint en in de mobiele app. Je kan het ook op teamsites, communicatiesites en hub-sites weergeven.

Hoe voeg je een nieuwsbericht toe aan de startpagina van SharePoint?

Klik bovenaan in je startpagina op “nieuwsbericht maken”. Kies de site die je aan je nieuwsbericht wil linken. Je krijgt een lege nieuwspagina te zien op de site die je gekozen hebt. Daar kan je je nieuwsbericht opstellen.

Hoe voeg je een nieuwsbericht toe aan een teamsite of communicatiesite?

Er staat standaard een nieuwssectie bovenaan je teamsite en net onder de hero (link) op je communicatiesite.

Klik in de sectie op “+ toevoegen” om je nieuwsbericht aan te maken.

Je kan ook een nieuwsbericht creëren door op “+ Nieuw” en vervolgens op “nieuwsbericht” te klikken. Eens je een paginasjabloon geselecteerd hebt, kan je de inhoud van je nieuwsbericht in orde maken.

Hoe voeg je een nieuwsbericht met koppeling toe?

In SharePoint Online kan je een nieuwskoppeling toevoegen die je naar de inhoud van je site of een andere website brengt. De gekoppelde inhoud/de koppeling wordt dan weergegeven als een nieuwsbericht. Maar hoe maak je nu zo’n nieuwskoppeling aan?

  1. Ga naar de site waarop je het nieuws wil plaatsen. Klik op de startpagina op “+ Nieuw” en vervolgens op “Nieuwskoppeling”.

Als de optie Nieuwskoppeling niet in het menu staat, voeg je eerst een webonderdeel Nieuws toe aan de pagina en klik je vervolgens op “+ toevoegen” onder Nieuws.

  1. Plak het webadres van het bestaande nieuwsitem in het veld Link.

  1. Geef een titel voor het nieuwsitem in in het veld Titel. Dat is een verplicht veld.

  1. Klik op “Miniatuur toevoegen” of wijzigen als je een miniatuurafbeelding wil toevoegen of wijzigen.
  2. Voeg de beschrijving toe of bewerk hem in het veld Omschrijving. Een omschrijving is niet verplicht.

  1. Klik op “Plaatsen” om de koppeling aan je nieuws toe te voegen.

Opmerking: Normaal genereert SharePoint automatisch een voorbeeld van de koppeling. Maar soms zijn de miniaturen, de titel en de beschrijving van de koppeling voor het voorbeeld, niet beschikbaar om automatisch weer te geven. In dat geval kan je een miniatuur toevoegen en de titel en de beschrijving volgens de bovenstaande stappen zelf ingeven.

Leave a Reply