Skip to main content

Mails die verloren gaan, taken die door de mazen van het net glippen, onduidelijkheden. Soms is het bij een project moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, maar daar komt een einde aan met Microsoft Planner. In dit blogbericht leer ik je de basis van Planner: een plan aanmaken, het met collega’s delen en er een taak in aanmaken.

Hoe maak je een plan aan?

Op de startpagina zie je links bovenaan Nieuw plan staan. Daar klik je op. Geef je plannaam in, kies of je een openbaar of vertrouwelijk project aanmaakt, kies een classificatie en schrijf eventueel een planbeschrijving. Zo, je plan is aangemaakt. Nu kan je het verder uitwerken.

Hoe deel je een plan met collega’s?

Selecteer het plan waar je in wilt werken. In het overzicht zie je rechts bovenaan Leden staan. Klik op het pijltje ernaast en voer de naam van de gewenste collega in. Klik je collega aan en hop, je plan is gedeeld.

Hoe maak je binnen je plan een taak aan?

In het planoverzicht zie je links Taken staan. Klik op het plusje, voer een taaknaam in, stel een einddatum in en klik vervolgens op Toewijzen om de taak aan een collega toe te wijzen. Ten slotte klik je op Taak toevoegen om de taak in het systeem te zetten. De taak staat nu onderaan het takenblok.

Waarom werk ik zo graag met Planner?

  • Waar je ook bent, je hebt overal toegang tot je projecten en taken. Let op: Planner is een online tool, dus je moet wel online zijn.
  • Je kan Planner aan Groups of Teams koppelen. Wanneer je een nieuw plan of project in Planner aanmaakt, ontstaat er een groep met dezelfde naam in Groups of Teams en vice versa.
  • Je bepaalt zelf wie toegang tot je plan heeft, afhankelijk van het type plan dat je maakt (privé of publiek).

Nu je weet hoe je een plan en taken in Planner opstelt, kan je met je collega’s aan de slag. Samenwerken ging nog nooit zo vlot!

Office 365 biedt nog veel meer manieren om optimaal samen te werken. Wil je ze ontdekken? Schrijf je dan in voor onze open opleiding Succesvol samenwerken dankzij Office 365!

Heb je vragen bij deze blogpost, een andere vraag over Planner of zie je graag een bepaalde functionaliteit in een blogpost aan bod komen? Laat dan zeker een comment achter. 

 

Leave a Reply