Skip to main content

Een eerste indruk is enorm belangrijk. Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bedrijf of project. Je wil je boodschap tenslotte in een mooie verpakking overbrengen en tegelijk je professionaliteit tonen. Zo onthoudt het publiek jou of je project op de juiste manier. Als je vlot met PowerPoint kan werken, speelt dat dus enkel in je voordeel. Maar hoe geef je je presentatie nu dat tikkeltje extra?

Steek animatie in je presentatie

Een animatie in PowerPoint is een visueel effect dat je aan een onderdeel van je dia toevoegt. Je kan iets laten vervagen, van kleur veranderen, laten verspringen, groter of kleiner maken, enzovoort. Bij elke klik verandert er dan iets.

Dat is handig als je tijdens je presentatie bijvoorbeeld een opsomming doet. Je klikt en nummer 1 van je lijstje verschijnt. Nog een klik en nummer 2 vliegt in je scherm. En zo zijn er veel mogelijkheden om je PowerPointpresentatie swingender te maken.

Hoe je zo’n animatie kan toevoegen? Selecteer het tekstvak of het object dat je wil animeren. Klik bovenaan in de balk op Animaties. De verschillende opties zijn in 4 categorieën onderverdeeld: verschijnen, benadrukken, verdwijnen of verplaatsen. Je kan zelfs verschillende animaties combineren in de volgorde die je wil.

Werk online samen aan je presentatie

Krijg je graag feedback op je PowerPointpresentatie of wil je je presentatie samen met collega’s maken? Geen enkel probleem. Je kan andere personen gemakkelijk de mogelijkheid geven om iets aan te passen of om commentaren toe te voegen. Je kan zelfs dia’s uit verschillende presentaties samenvoegen.

Wil je nog meer over PowerPoint bijleren? Schrijf je dan in voor één (of meerdere) van onze open opleidingen.

 

Leave a Reply