Skip to main content

In veel Power BI datasets zie je een aparte tabel die de measures bevat.  Ook al is dit niet noodzakelijk nodig, het kan wel handig zijn.

Maar het kan zijn dat het aantal measures groeit en dan wordt die ene tabel al vrij snel een tabel met heel veel measures waardoor het moeilijker wordt om de juiste measure te vinden.

De meest voorkomende oplossing is om folders in deze tabel te creëren.   Maar het lijkt alsof je enkel op het niveau van de tabel folders kan creëren en niet binnen de folders zelf.  Maar eigenlijk is dit wel mogelijk.

Bekijk de volgende afbeelding.  Mijn tabel met measures bevat op het hoogste niveau een folder Base Measures en nog enkele andere folders die niet weergegeven worden in de screenshot.
In deze folder merk je ook 3 subfolders: Other, Revenue en Total quantity.

En dan de grote vraag: “Hoe creëer je subfolders?”. Wel, dat is eigenlijk niet moeilijk alleen moet je het weten:

  • Switch naar de modelweergave (waar je ook de relaties kan zien; dat is immers op dit moment de enigste plaats waar je folders kan creëren)
  • Selecteer 1 of meerdere measures die je in dezelfde (sub)folder wil bundelen.
  • Bij de eigenschap Display folder in het venster met de eigenschappen geef je dit in:
    • Base Measures\Total quantity

Dat is alles! Je hoeft enkel het \-symbool te gebruiken om subfolders te creëren.  En je kan op dezelfde manier ook sub-sub-subfolders creëren door iets in te geven als:
Main folder\sub1\sub2\sub3

Meer tips rond Power BI? Maak dan snel je keuze uit ons gamma aan Power BI opleidingen.

Leave a Reply