Skip to main content

Rapporten hebben vaak verschillende filtermogelijkheden, meerdere “slicers”, je kan filteren op visual, pagina of het hele rapport en er is natuurlijk ook nog de interactie vanuit andere visuals. Dat resulteert vaak in een reek kliks voor je de juiste setting van een weergave hebt gekozen.  

Hiervoor is het gebruik van persoonlijke bookmarks ideaal: je maakt een reeks selecties die je bewaart en vervolgens werk je op basis van die selecties. 

Maar als je aan de hand van een Power BI Rapport een verhaal wil brengen tijdens een presentatie is deze functie echt van onschatbare waarde. Je plaatst vooraf je persoonlijke bookmark, in plaats van “live” die selecties in te stellen.  Het bespaart je heel wat klikwerk en het zorgt voor een naadloze overgang van situatie naar situatie waarbij je de kans om een foute selectie te maken zo goed als zeker uitsluit. 

Benieuwd naar wat Power BI nog meer te bieden heeft voor jou? 

 

Leer meer over de mogelijkheden van Power BI tijdens onze Power BI-opleidingen. Kan je hulp gebruiken bij je rapportering? Dan staan onze Power BI-consultants paraat. 

 

Leave a Reply