Skip to main content

Binnen je eigen organisatie worden de Power BI rapporten gebruikt via een browser, de mobile app, Excel en niet te vergeten ook via Teams.  

Soms kan het noodzakelijk zijn enkele bevindingen of een specifiek verband uit te lichten en die “offline” te communiceren, bijvoorbeeld met externe partners. 

In een Power BI rapport kan je bepaalde visuals (al dan niet gefilterd) gewoon kopiëren om die te integreren in verslagen, presentaties, email communicaties en/of chat berichten. 

Natuurlijk kan je dat ook via om het even welke snipping tool!  

Echter, bij het gebruik van een snipping tool kopieer je gewoon de weergave van de grafiek.  

Power BI geeft je standaard de mogelijkheid een kopie van een visual te maken inclusief de kenmerken die bepalend zijn voor de weergave.  Je gaat naar de visual en doet ‘copy visual as image’, via het tweede icoontje rechtsboven in je image. 

Zo wordt het tijdstip van de gegevensvernieuwing en de filterinstellingen meegegeven. Daarnaast heb je ook een link naar de visual in het online rapport. Hiermee kan je later de evolutie van de gegevens online verder volgen.  

Dit is dus dé meest ideale manier om visuals uit je rapporten te bezorgen aan externen.

 

Benieuwd naar wat Power BI nog meer te bieden heeft?

Leer meer over de mogelijkheden van Power BI via één van onze Power BI-opleidingen. Zit je vast bij je rapportering? Dan staan onze Power BI-consultants paraat

Leave a Reply