Skip to main content

Power BI tracks

Track 1: Intro to Power BI (Beginner track)

In deze track krijg je een overzicht van de verschillende onderdelen van Power BI zodat je vertrouwd wordt met termen als Power Query, een model, M, DAX, het verschil tussen een rapport en een dashboard…. Vervolgens leer je via Power Query gegevens te importeren en deze voor te bereiden via transformaties. De derde sessie behandelt het wat en hoe van een gegevensmodel. Tenslotte bekijken we ook hoe we de gegevens uit ons datamodel op een visueel aantrekkelijke manier kunnen presenteren.

Track 2: Best practises (Intermediate track)

Bij deze track gaan we ervan uit dat je al (een beetje) met Power BI gewerkt hebt. Eerst bekijken we enkele handige tips en tricks die je kan gebruiken om naar gegevens te connecteren en deze te transformeren. De tweede track behandelt een efficiënt gegevensmodel en wat er in een model allemaal dient gedefinieerd te worden. In de derde sessie bekijken we tips en tricks bij het creëren van rapporten.
Afsluiten doen we met één van de belangrijkste tabellen in een gegevensmodel: een datumtabel. Wat zijn de manieren om deze te creëren en welke velden kunnen nuttig zijn? Daarnaast gebruiken we dan deze velden om enkele berekeningen te demonstreren.