Skip to main content

Online training: In vijf stappen naar digitaal welzijn

Duur: 2 uren

Omschrijving

Optimaal werken en leven in een digitale wereld

Technologie evolueert voortdurend om je het leven gemakkelijker te maken. En dat doet het ook. Digitale tools zoals e-mail, smartphone of chatprogramma’s helpen je sneller je taken afwerken. Maar de medaille heeft ook een keerzijde: je bent sneller afgeleid en het evenwicht tussen werk en privé raakt soms zoek.

In deze bewustmakingstraining laten we zien in welke situatie kenniswerkers zich vandaag bevinden. Wat is het gevolg van verbeterde technologie? Wat met het overaanbod aan tools? Helpen tools ons nog wel of geven ze ons vooral veel stress? Welk effect hebben de digitale prikkels op onze hersenen?

Tijd dus om de juiste balans te vinden! We geven in vijf stappen aan hoe je komt tot digitaal welzijn. Praktisch en meteen toepasbaar in je dagelijkse werk. Het resultaat? Kleine én grote taken raken afgewerkt, je ervaart innerlijke rust en dus ook minder stress. En dat willen we toch allemaal, nietwaar?

Objectieven

Kenniswerkers bewust maken van de impact van digitale tools op ons werk én ons leven. We geven concrete tips om beter om te gaan met deze tools zodat ze onze bondgenoot worden in plaats van onze vijand.

Voorkennis

Geen

Inhoud

  • Leven en werken in een digitale wereld: de voordelen en de valkuilen
  • Over task switching en multitasken
  • De vijf stappen naar digitaal welzijn
  • Correct omgaan met je digitale tools
Bekijk al onze opleidingen

Aanvraag offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Naam*
In welke taal/talen wens je deze opleiding te organiseren?
Je vraagt deze opleiding aan als:
Wens je de opleiding online of ter plaatse?