Skip to main content

Krijg inzicht in je business met onze Power BI consultants

Wil je datagedreven beslissingen kunnen nemen? En wil je Power BI inzetten om dat te bereiken? Doe dan een beroep op onze Microsoft Power BI consultants. Je kan ervoor kiezen om de volledige implementatie van je BI-project uit handen te geven of om ondersteuning voor je eigen BI-team te vragen.

Waarom kies je voor een Power BI-expert van Xylos?

Via onder andere onze Power BI-opleidingen komen onze Power BI-experts dagelijks met je medewerkers en hun noden in contact. Ze weten dus wat er leeft en waar je medewerkers baat bij hebben. Die ervaring en kennis nemen onze consultants mee in de implementatie van Power BI-projecten. En het omgekeerde geldt natuurlijk ook: onze consultants gebruiken alle kennis uit de ‘field’ om de opleidingen met realistische scenario’s te spekken.

Hoe verloopt een Power BI-project bij Xylos?

Heb je nog geen Power BI-kennis in huis, dan raden we je aan om met een Power BI-opleiding (klassikaal of remote) te starten. Die geeft je inzicht in de verschillende mogelijkheden van Power BI. Achteraf kan je Xylos inschakelen om je met je eigen Power BI-traject te helpen. Dat verloopt volgens de volgende stappen:

Stap 1: Analyse

Xylos begint de samenwerking met een analytische fase waarbij we de uitdagingen in je organisatie bespreken. We onderzoeken samen met alle stakeholders wat de verwachtingen en doelstellingen zijn en hoe we hieraan tegemoet kunnen komen. De consultant zal daarna een strategisch plan opstellen.

Stap 2: Data voorbereiden

Onze consultant zal alleen, of in samenwerking met de IT-afdeling, de datakoppeling opstarten. Er worden linken gelegd met de verschillende interne systemen en met eventuele externe databronnen. In deze fase zet de consultant het onderliggende datamodel op.

Stap 3: Data consistent maken

De verschillende databronnen worden op elkaar afgestemd zodat iedereen met dezelfde data en meetwaarden werkt. Datavalidatie is een cruciaal aspect waarvoor we de nodige tijd willen inbouwen. Dat resulteert uiteindelijk in ‘’werken met één versie van de waarheid’’.

Stap 4: Data bruikbaar maken voor eindgebruikers door:

Data in één overzichtelijk dashboard te presenteren. Het dashboard bevat datavisualisaties die de vooraf vastgestelde KPI’s van je organisatie weergeven. De visualisaties zijn gelinkt met een set van rapporten. Die laten je toe om een diepere analyse op je gegevens of business uit te voeren.

Xylos ontwikkelt steeds dashboards op maat. Die dashboards worden in overleg naar jouw wensen en businessnoden uitgewerkt.

Xylos levert ook ondersteuning en begeleiding aan de businessteams in het gebruik of in de personalisatie van de rapporten en dashboards.

Wil je meer informatie over onze Power BI-diensten (consultancy en opleidingen)? Neem dan contact op met ons via saleslearning@xylos.com of op +32 2 264 13 20.