Skip to main content

In deze blogpost maakte je al kennis met Microsoft Teams. Of misschien ken je het al en werk je er zelfs al mee. Dan weet je dat een kanaal in een Team een plek is waar je gesprekken en bestanden over een bepaald onderwerp of thema verzamelt. Alle leden van het Team kunnen die bekijken.

Als je in je Team al dan niet met een beperkte delegatie van leden gevoelige informatie zoals budgetten, herorganisatie, enzovoort, wil bespreken en bewaren, kan je voor hen best een privékanaal aanmaken. Een standaardkanaal is toegankelijk voor alle teamleden in het team. Zij kunnen er dus alle berichten en bestanden zien.

Een persoonlijk of privékanaal is dus toegankelijk voor de leden van het team die voor dat kanaal werden uitgenodigd. Een teameigenaar of teamlid kan een privékanaal aanmaken en leden toevoegen. De beheerder kan het maken van persoonlijke kanalen beperken.

Hoe maak je een privékanaal aan in Teams?

  • Selecteer het Team waarvoor je een privékanaal wil aanmaken.
  • Klik op de 3 puntjes (…)
  • Klik in het menu op Add Channel/Kanaal toevoegen
  • Geef je kanaal een naam en een beschrijving
  • Onder Privacy klik je op de pijl-omlaag en kies je vervolgens Privé – Alleen toegankelijk voor een bepaalde groep van personen

Na het aanmaken van het persoonlijke kanaal kan je leden toevoegen. Let op: elke persoon die je toevoegt, moet eerst lid zijn van het Team.

Meer weten over Microsoft Teams? Vraag een offerte aan voor onze opleiding “Teams: het nieuwe samenwerken“.

 

Leave a Reply