Skip to main content

Samenwerken alsof je allemaal in één kantoor zit, maar dan digitaal. Dat is Teams in een notendop. Een nieuwe werkmethode die mooi bij de moderne manier van werken aansluit. En nog beter: alle Office 365-tools zijn eraan gekoppeld. De tool is dan ook gebaseerd op Office 365 Groepen maar werkt vanuit een eigen toepassing.

Hoe begin je aan Teams?

Open Office 365 en druk op je startpagina op de knop ‘Teams’. Een nieuw tabblad wordt geopend. Als je nu links onderaan op je profielicoon klikt, krijg je de optie om Teams op je bureaublad te installeren. Download de tool en log in. Let wel: Teams werkt enkel met een internetverbinding.

Wat heeft Teams te bieden?

Telkens je Teams opent – online of via je pc-toepassing – zie je een startscherm dat je een overzicht geeft van alles wat er in Teams mogelijk en gaande is. Links zie je een lijst van je kanalen en groepen. Als je op een kanaal of groep klikt, opent dit rechts.

Helemaal links, naast de lijst kanalen, kan je via de buttons verschillende zaken bekijken:

  • recente meldingen en activiteiten
  • de conversaties waaraan je deelneemt (los van je kanalen en groepen, met personen naar keuze)
  • je vergaderingen en afspraken (gekoppeld aan je Outlook-agenda)
  • een overzicht van belangrijke locaties voor bestanden
  • de instellingen van je profiel en de tool in het algemeen

Wil je Teams personaliseren? Dat kan!

Wat kan je zoal personaliseren om Teams voor jou nog gemakkelijker in gebruik te maken? Net zoals in Skype duid je via je profiel je beschikbaarheid aan. Dat is overigens niet aan Skype gekoppeld. Je kan bijvoorbeeld online zijn in Teams en offline in Skype. Verder bepaal je natuurlijk zelf je profielfoto, het kleurenschema van Teams, de taal, de meldingen en de opstartmogelijkheden. Zo kan je Teams automatisch laten opstarten zodra je de pc opent.

Wie nog slimmer en sneller met Office 365 wil werken, meldt zich natuurlijk aan voor onze ICT-opleidingen. Check zeker onze nieuwe open opleiding Succesvol samenwerken dankzij Office 365 en schrijf je in! Tot snel!

 

Leave a Reply