Skip to main content

Weetje 1 Live meetings versus live events

Wist je dat je op 2 manieren live kan vergaderen in teams? Er is namelijk een verschil tussen een “Live Meeting” en een “Live Event”. Is je chatgesprek verhit geraakt op teams? is er veel interactie op een kanaal? Dan is het misschien beter om het topic verder mondeling te bespreken. Hiervoor opteer je dan best voor een Live Meeting.

Moet je een webinar geven?  Dan opteer je best voor een Live Event. Een Live Event biedt de mogelijkheid om beelden klaar te zetten in een wachtrij. Dit biedt de mogelijk om te gaan testen of de beelden wel goed doorkomen. Zo kan je bvb ook live beelden gaan testen voor je ze effectief live gaat tonen.

Weetje 2 Achterliggende SharePoint-pagina

Wist je dat Teams automatisch een SharePoint-pagina aanmaakt voor je team? Dit wil zeggen dat alle data automatisch wordt bijgehouden, en je hoeft dus geen schrik meer te hebben dat er bepaalde bestanden verdwijnen of verloren gaan. Van bestanden tot gesprek, alles wordt bijgehouden. Een handige tip : Maak een sync met deze SharePoint pagina en je hebt altijd de laatste files direct op je pc staan! Je hoeft dus niet meer te gaan zoeken, alle bestanden zullen beschikbaar zijn.

Weetje 3 Privékanalen

Wist je dat je ook privékanalen kan opstellen in Teams? Waarom privékanalen?

Alleen de mensen die je toegang hebt gegeven kunnen op een privé kanaal. Dit kan je op elk moment aanpassen, dit wil zeggen dat je op elk moment mensen de toegang kan afwijzen, of nieuwe mensen die binnen het team zijn aangesloten toegang geven tot een privé kanaal. Zo hoef je ook niet voor elk nieuw project binnen een team, een volledig nieuw Team aan te maken. Het is aan te raden om per project binnen een Team een nieuw privékanaal aan te maken. Is het project gedaan? Wordt er niets meer gebruikt van het project? Je kan het kanaal gewoon afsluiten en verwijderen.

Weetje 4 OASE – Office 365 online kennisplatform

Ken je OASE al? OASE is DE place-to-be als je iets wilt bijleren, of je zoekt hoe je iets moet doen binnen een programma. OASE is een online kennisplatform met complete how-to-filmpjes van Microsoft 365. Dit wil zeggen dat je in een mum van tijd helemaal up-to-date kan zijn met een programma. Of ben je eerder opzoek naar iets specifieks? Geen nood! Ook daarop is OASE voorzien. OASE beschikt ook over hele korte specifieke video’s van amper 30 seconden! Dit wil zeggen dat je dus heel snel iets kan terugvinden hoe je iets moet doen.  OASE is dus jouw bondgenoot om je medewerkers snel mee te krijgen in Teams!

Microsoft-weetje: Screenshots

Wist je dat er een enorm handige functie voor screenshots binnen Microsoft is? In de plaats van “PrtSc” en dan in paint te plakken en te croppen kan je ook gewoon ‘shift+windows+s’ gebruiken. Dit laat je toe om een screenshot te nemen en direct te croppen. Je kan croppen volgens een rechthoek of in een vrije vorm. Quick and Easy dus!

Leave a Reply