Skip to main content

Activeer een coach die meeluistert en jouw presentatie optimaliseert

Een nieuwe dag, een nieuwe feature in Teams. Deze keer wil ik het hebben over de ‘speaker coach’. Deze digitale coach geeft je feedback over jouw vaardigheden als spreker of presentator, zowel in real-time als na de presentatie.

Hoe activeer je de ‘speaker coach’ in Teams?

Er zijn twee mogelijkheden om deze functionaliteit te activeren.

De eerste verloopt via Teams. Tijdens een vergadering klik je op de drie puntjes bovenaan, en kies je de optie ‘Turn on Speaker Coach’.

Collectieve Experiences

De tweede mogelijkheid om ‘speaker coach’ in te schakelen, verloopt via PowerPoint Live. Als je via deze laatste functionaliteit je scherm deelt, klik je simpelweg op het icoon onderaan de getoonde slide.

Zie je de optie nog niet verschijnen in Teams? Geen nood, bij één van de volgende updates zal de knop waarschijnlijk wel toegevoegd worden.

Sales Analysis

Heb je de coach een eerste keer gebruikt? Dan kan je hem (of haar?) aan- of uitschakelen tijdens al je meetings. Dat doe je via het coach-rapport dat je op het einde van zo’n meeting ontvangt.

Your speaker coach insights

Bekijk de video hieronder om de ‘speaker coach’-optie in het echt te ontdekken.

Wanneer werkt ‘speaker coach’ in Teams niet?

De functionaliteit kan je niet activeren wanneer je een meeting start in een Teams-kanaal, of wanneer je de knop ‘Meet now’ gebruikt in een kanaal.

Speaker coach’ is voorlopig enkel in het Engels beschikbaar. Daar komt hopelijk snel verandering in.

Meer tips & tricks om efficiënter te vergaderen en communiceren in Teams? Wil je jouw dagelijkse taken sneller en slimmer uitvoeren? Schrijf je dan snel in voor de Microsoft 365 dag  op donderdag 9 februari.