Skip to main content

We hebben ervaren hoe Teams uitgroeide tot een centrale kennis- en communicatie-hub binnen de meeste organisaties.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat jouw rapporten en analyses ook via Teams gedeeld en gebruikt kunnen worden. Hieronder lees je hoe je Power BI rapporten via Teams kan integreren.

Gebruik Power BI via Teams

Een eerste mogelijkheid is het volledige Power BI Service platform via Teams aanspreken, dus niet langer via je browser. Hiervoor moet je de Power BI App toevoegen in je Teams navigatie. Zo krijg je de mogelijkheid om rapporten en dashboards te genereren, maar ook om workspaces te organiseren en configureren.

Bespreek een Power BI rapport in een channel, via een groep chat of met een collega.

Een volgende functionaliteit is het bespreken van de resultaten op de basis van je rapport via een Teams channel inclusief de link naar het rapport.

Gebruik je Power BI rapport in een channel

Als laatste mogelijkheid kan je ook een Power BI rapport integreren in een channel. Je kan dus in een kanaal een extra tab toevoegen op basis van Power BI. Vervolgens kan je rapporten selecteren vanuit een Workspace of vanuit een App. Het handige hier is dat je de bevindingen uit het rapport kan verwerken via andere tabs zoals bv Notebook, Planner… en er is natuurlijk ook de chat functie binnen Teams.

Leer meer over de interactiemogelijkheden van Power BI tijdens onze Power BI-opleidingen. Zit je vast bij je rapportering? Dan staan onze Power BI-consultants paraat.

Leave a Reply