Skip to main content

‘Vrienden der Blinden’ is een organisatie die het welzijn van visueel gehandicapten wilt verbeteren, in de meest uitgebreide en uiteenlopende vormen.

De organisatie maakt al gebruik van Office 365 maar ze wilden graag meer te weten komen over de mogelijkheden van Teams voor de uitvoering van hun dagelijkse administratieve taken.  Tot op heden gebruikten ze Teams vooral voor chat en online meetings.

Eén van onze Xylos Teams experten Nathan, was de geknipte persoon om ze wegwijs te maken in de vele samenwerkingsmogelijkheden die Teams biedt.

De medewerkers van ‘Vrienden der Blinden’ zagen meteen in dat Teams ervoor kon zorgen dat hun informatie centraal beheerd kon worden, daar waar ze nu vaak versnipperde informatie op meerdere plaatsen hadden staan.

Andere elementen waar ze ook meteen het voordeel van inzagen waren de ‘Forms’ om korte bevragingen te doen en de resultaten meteen ‘live’ te zien, het ‘Whiteboard’ om brainstorming sessies te organiseren, en ‘OneNote’ voor het beheer van hun notities.

Tot slot gaf Nathan heel wat tips mee rond het efficiënt werken in Teams.  Hij benadrukte onder meer het belang van de notificaties zodat de medewerkers niet langer het gevoel hadden dat Teams erg overweldigend was maar dat ze dit prima zelf kunnen sturen.

Fabienne Maquestiaux, HR verantwoordelijke bij Vrienden der Blinden vatte haar ervaring met Xylos als volgt samen : “we hebben een enorm positief gevoel bij de ondersteuning die we van Xylos kregen, zowel op niveau van inhoud als de trainer die ingezet werd, het is een dikke 10/10 waard“!

Gezien het mooie goede doel waar de ‘Vrienden der Blinden’ voor staat, besliste Xylos om deze coaching als een cadeau aan te bieden.  We hopen dat we hiermee ons steentje hebben kunnen bijdragen aan hun dagelijkse werking!

Ook interesse in onze Teams opleidingenContacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

Leave a Reply