Skip to main content
Office

Drie Microsoft Office tips voor een vlot verloop van uw event

By juli 28, 2015juni 3rd, 2022No Comments

Zoals iedere event organiser wel zal beamen, komt er bij de voorbereiding en organisatie van een evenement heel wat kijken. Alle hulp is dus steeds meer dan welkom. Op de Assistant Day van Secretary Plus kreeg ik de kans om een sessie rond ‘Office 2013: uw rechterhand bij eventmanagement’ te volgen., Deze werd door mijn Xylos collega Tom Van ’t Veld gegeven, in mijn ogen echt een getalenteerde trainer. Ik moet eerlijk toegeven dat er toch een aantal topics aan bod kwamen die meteen van pas kwamen.

Als Seminar Consultant en Marketing Assistant bij eventlocatie Business Faculty ben ik dagelijks bezig met de begeleiding en organisatie van evenementen, vergaderingen, opleidingen, enz… Onlangs organiseerden we samen met onze nieuwe cateraar een networking evenement. Dankzij de cursus kon ik alles nog vlotter tot in de puntjes plannen en uitvoeren en bespaarde ik kostbare tijd. Wat vooral belangrijk was bij dit evenement was het opvolgen van de inschrijvingen, het mailverkeer en het printen van de gepersonaliseerde badges. Omdat deze topics aan bod kwamen in de cursus kon ik dus makkelijk aan de slag!

Graag geef ik jullie ook nog drie tips mee die ik met stip genoteerd had tijdens de opleiding en die zeker van pas kunnen komen in de organisatie van je volgende event of opleiding.

  1. Definieer één plaats waar je je contactgegevens bewaart en vertrek telkens daarvan
  2. Hoe meer gegevens je in één Excel tabel kan steken, hoe meer informatie je er kan uithalen met draaitabellen
  3. Zorg dat je een professionele PowerPoint template hebt met de branding van je bedrijf. Vertrek steeds van de standaard lay-outs die aangeboden worden door PowerPoint. Ga niet zelf het warm water opnieuw uitvinden.

 

Wil je net als ik ook graag je efficiëntie verhogen bij het organiseren van events?

Schrijf je dan zeker in voor de klassikale opleiding ‘Office 2013: uw rechterhand bij eventmanagement’ die op regelmatige tijdstippen georganiseerd wordt in Antwerpen en Brussel.

 

 

Leave a Reply