Skip to main content

Recent werd Edge Chromium een heel stuk ‘slimmer’, en dus productiever voor de gebruiker!

Ik deel graag drie nieuwigheden die ik echt bijzonder handig vind:

Tip 1: Website automatisch laden als je Edge Chromium opent

Naast het klassieke ‘markeer als favoriet’, heeft Edge Chromium nu ook de mogelijkheid om tabbladen te ‘pinnen’.

Wat is het verschil tussen een favoriet en een vastgezet tabblad?

Bookmarks (favorieten), moet je handmatig zelf openen. Een vastgezette website zal telkens geladen worden van zodra je Edge Chromium opent.

Hoe kan je een website vastzetten?  Dit doe je door te rechterklikken op je tabblad, en ‘Vastzetten’ of ‘Pin’ te selecteren. Om het terug los te maken klik je op ‘Losmaken’ of ‘Unpin’.

Een simpele tip maar oh zo handig!

Tip 2: Tabs groeperen

Het is nu mogelijk om verschillende tabs te groeperen. Hoe? Selecteer verschillende tabs door de CTRL toets in te houden. Klik dan op “add tabs to group”, en kies voor een nieuwe of bestaande groep. Je kan de groep ook een kleur geven.

Waarom is dit handig? Zo kan je steeds websites die betrekking hebben tot elkaar in een groep plaatsen, en geniet je zo van handige nieuwe functies.

  • Nieuwe tab toevoegen aan groep
  • Groep opheffen
  • Groep sluiten
  • Groep openen in nieuw tabblad

Tip 3: Webpagina installeren als applicatie

Gebruik je vaak éenzelfde webpagina? Installeer hem dan als app! Dankzij deze nieuwe feature is het namelijk mogelijk om webpagina’s te downloaden als webapplicatie. Hierdoor kan je ze eventueel vastpinnen aan je taakbalk, en worden ze niet langer in de browser geopend, maar in een eigen ‘webapp’ scherm! Enorm handig om bepaalde webpagina’s heel snel beschikbaar te stellen dus.

Hoe ga je tewerk?

Je laadt de website die je als app ter beschikking wilt krijgen.  Je klikt achteraan op de drie puntjes en kiest voor ‘apps’.

Tips zoals deze delen we dagelijks met onze klanten in onze Digital Coach projecten.  Wil je meer weten over onze aanpak in een Digital Coach project? Contacteer ons dan via saleslearning@xylos.com of +32 2 264 13 20.

Leave a Reply