Skip to main content

Je hebt een drukke werkdag voor de boeg en je wordt het liefst niet gestoord. Maar toch komen er chatberichten binnen, word je geregeld gebeld en kan je dus dag tegen je concentratie zeggen. Herkenbaar? Heb je er al aan gedacht dat dat wel eens aan je Skype-status zou kunnen liggen?

Skype for Business stelt je beschikbaarheid automatisch in op basis van je agenda. En als je die niet aanpast, blijf je op online staan. Iedereen denkt dan dat je gewoon bereikbaar bent. Je kan je beschikbaarheid gelukkig altijd wijzigen. Wil je niet gestoord worden, zet je dan op “Niet storen”. Hoe je dat doet? Simpel: klik op het pijltje naast “Beschikbaar” en selecteer de juiste status. Op die manier zien je contactpersonen dat je online bent, maar niet gestoord wil worden. Ze kunnen je dan niet rechtstreeks contacteren via Skype, Als ze het toch proberen, krijgen ze een melding dat het bericht niet is afgeleverd, maar je krijgt wel een bericht van een gemist gesprek in je mailbox. Zo kan je zelf beslissen wanneer je op hun vraag antwoordt.

Kortom, het is belangrijk dat je je contactpersonen laat weten of je beschikbaar bent voor een gesprek. Het neemt slechts twee klikjes in beslag én je werk zal nog nooit zo vlot af geweest zijn.

Wil je meer tips over Skype for Business of over andere O365-tools? Boek dan onze opleiding Office 365: Succesvol samenwerken dankzij Office 365 voor jou en je collega’s.

 

Leave a Reply