Skip to main content

Of hoe je handig vragen en antwoorden beheert.

Als organisator van een Teams vergadering heb je al aardig wat vergaderopties om op voorhand bepaalde functionaliteiten wel of niet te activeren. Eén van die acties is de Q&A, waarmee je gestructureerd en gebundeld vragen en antwoorden tijdens de meeting beheert. Een optie met potentieel, als je het ons vraagt.

Hoe werkt de Q&A optie?

Wanneer je een Teams vergadering aanmaakt in Outlook, activeer je de Q&A optie in de ‘Meeting options’:

Meeting

lobby

Vink je ‘Enable Q&A’ aan, dan zal die optie tevoorschijn komen tijdens de Teams vergadering.

TIP: Wil je dat de deelnemers enkel via de Q&A hun vragen stellen en dus niet de meeting chat gebruiken? Zet dan de optie ‘Allow meeting chat’ op ‘Disabled’.

De Q&A optie beheren tijdens de vergadering

Bovenaan zie je het icoon van de ‘Q&A’ optie:

teams

Klik je die knop aan, dan krijg je de mogelijkheid om een discussie te starten of een vraag te stellen. In bovenstaand voorbeeld vraag ik wat de deelnemers van de sessie vonden. Als ik klik op ‘Post’, zullen de deelnemers mijn vraag onmiddellijk zien verschijnen.

teams

Vervolgens kunnen de deelnemers antwoorden of emoji’s gebruiken als reactie.

Stelt een deelnemer een vraag, dan zie je die als organisator van de meeting verschijnen in het vakje ‘In Review’. Daar kan je beslissen om de vraag te posten of af te wijzen (kies dan ‘dismiss’).

teams

Zo krijg je een mooi overzicht van alle vragen en antwoorden.

Meer tips & tricks om efficiënter te vergaderen en communiceren in Teams? Wil je jouw dagelijkse taken sneller en slimmer uitvoeren? Schrijf je dan snel in voor de Microsoft 365 dag  op donderdag 9 februari.