Skip to main content

Verandering is een constante in ons leven. Vooral in het bedrijfsleven worden we meer en meer met veranderingen geconfronteerd. Offline desktopapplicaties zijn niet meer van deze tijd omdat ze de voordelen van online applicaties missen. Daarom maken steeds meer bedrijven de overstap naar Windows 10 en Office 365. Pakketten die het hele jaar onderhevig zijn aan een heleboel updates.

Het is één ding om als bedrijf je technologie te moderniseren. Een andere uitdaging is je medewerkers meekrijgen. Er is sprake van een veranderingsproces. En veranderingsprocessen eisen een goede aanpak om succesvol uitgevoerd te kunnen worden. In deze blogpost geef ik je drie tips mee om met verandering om te gaan.

1. Schakel onze Change Consultants in

Ben je als bedrijf overgeschakeld naar Office 365 en ben je er zeker van dat je alles hebt gedaan om die verandering te laten slagen, maar zie je het gewenste resultaat nog niet? Dan ben je misschien iets vergeten. Dat is helemaal niet erg, want omschakelen is niet evident. Onze Change Consultants daarentegen zijn gespecialiseerd in succesvolle veranderingsprocessen. En zij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ze zeker voor een gesprek.

2. Lees het boek inTEAM

Wil je als werknemer of manager weten hoe je met verandering kan omgaan of ben je gewoon geïnteresseerd in veranderingsprocessen? Dan heb ik een leuke boekentip voor jou: inTEAM. Drie werknemers van Kind & Gezin schreven het boek om de lezer een kader en interessante tools en methodieken aan te reiken. Ook onze blogreeks rond change raad ik ten zeerste aan. Die vind je hier. Een voorbereid man is er nog steeds twee waard.

3. Ontdek de hulpfuncties van Microsoft

Je kan gemakkelijk zelf de nieuwste Microsoft-snufjes ontdekken aangezien het bedrijf open over nieuwe updates in applicaties communiceert. Waar je die vindt? Simpel.

Windows 10

  • Druk vanop je bureaublad op F1. Je vindt meteen enkele nuttige sites via Bing.

  • Na elke Windows-update ontvang je een melding met een overzicht van de nieuwigheden. Die meldingen moeten natuurlijk wel geactiveerd zijn. Op de afbeelding zie je waar je je meldingen kan inschakelen.

Office (Word, Excel…)

  • Druk op F1 OF druk in het menu op Help en kies of typ ”What’s new”

  • Ga naar file – Account – What’s new

  • Wil je weten waar Microsoft aan werkt en welke nieuwe functionaliteiten eraan komen? Kijk dan ook eens op deze site: https://www.microsoft.com/nl-be/microsoft-365/roadmap?filters=

Samengevat

Lees je in zodat je een idee hebt van het change-proces en laat je bijstaan door Change Consultants. Zo blijf je alle obstakels die met verandering gepaard gaan de baas.

 

Leave a Reply