Skip to main content

Bespaar tijd en werk efficiënter met Outlook, dankzij een reeks handige tips van onze Learning Consultants. In deze blog post ontdek je alvast drie korte maar krachtige tips:

1: Gedaan met oneindig dezelfde teksten te typen. Gebruik ‘Snelonderdelen’

Gebruik je regelmatig dezelfde tekstfragmenten in je berichten om informatie naar anderen toe te communiceren? Win tijd dankzij de functie ‘Snelonderdelen‘ of ‘Quick Parts‘ en voeg opgeslagen stukjes tekst in!

Om een ‘Snelonderdeel‘ te maken, selecteer je een tekst en vervolgens ‘Invoegen’ – ‘Snelonderdelen’ en ‘Selectie opslaan in de galerie Snelonderdelen’.

In je volgende bericht kun je het tekstblok selecteren door op de samenvatting te klikken.

2: Reken op ‘Sjablonen’ voor specifieke look ’n feel van berichten

Verstuur je elke week een bericht met een specifieke lay-out en een bijna identieke inhoud? Maak dan een e-mailberichtsjabloon!

Je stelt je bericht samen en slaat het vervolgens op via Bestand/Opslaan als en kiest Outlook-sjabloon (*.oft) bij Opslaan als.

Om het sjabloon te gebruiken, ga je naar Start/Nieuwe items/Meer items en selecteer je Formulier kiezen/Zoeken in: Gebruikerssjablonen in bestandssysteem.

3: Houd je contacten up-to-date met ‘AutoAanvullen’

Je moet een mail sturen naar Jan Janssens, maar in de lijst ‘AutoAanvullen’ of ‘AutoFill‘ verschijnt nog zijn oude e-mailadres. En dat zorgt natuurlijk voor foutmeldingen. Het oude adres moet met andere woorden verwijderd worden.

Begin zijn naam te typen. De lijst AutoAanvullen verschijnt. Plaats de cursor op het adres dat moet verwijderd worden en klik vervolgens rechts op het symbool X.

 

Meer leren over Outlook? Onze Outlook-opleidingen worden op regelmatige basis georganiseerd in onze vestigingen te Brussel en Antwerpen. Ook voor een cursus op maat kan je bij ons terecht.

 

 

Leave a Reply